Hogy kényelmes online élményt biztosítsunk Önnek, honlapunkon sütiket használunk. A banner bezárásával elfogadja a sütik használatát. Részletes információkat s hogy hogyan vonhatja vissza a cookie-k felhasználásával kapcsolatban tett hozzájárulását, az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.



Konyhai kisegítő OKJ tanfolyam

OKJ 21 811 01

Szeretnéd elsajátítani a konyhatechnológiai műveletek alapjait? Szeretnéd megismerni az ételek alapvető tulajdonságait és az egyszerűbb fogások elkészítésének módját? Akkor jelentkezz konyhai kisegítőnek ezen a linken most, vagy valamely képzési központunknál e-mailben, vagy telefonon!

Mi szükséges a konyhai kisegítő tanfolyamra való jelentkezéshez?

Ahhoz, hogy jelentkezz a tanfolyamra, nem kell rendelkezz semmilyen iskolai előképzettséggel.

Csak egészségügyi alkalmassági kiskönyvre lesz szükséged.

Iskolánk a jelentkezés véglegesítése előtt előzetes tudásszintfelmérést is végez.

Mennyi ideig tart a képzés?

A konyhai kisegítő tanfolyam körülbelül 4 hónap alatt végezhető el, a tanfolyam intenzitásától függően.

Milyen munkaköröket láthat el az, aki elvégzi a konyhai kisegítő tanfolyamot?

Aki elvégzi a tanfolyamot, elhelyezkedhet, mint konyhai kisegítő, konyhalegény, konyhalány, konyhai dolgozó, valamint ételkiosztó, tálaló.

Mit csinál munkaidejében, aki a konyhai kisegítő képzés után a fenti munkakörök egyikében helyezkedik el?

A konyhai kisegítő alapvető feladata a szakács munkájának segítése, kiegészítése. Munkaterülete a konyha és helyiségei. Előkészíti a tevékenységéhez szükséges helyiségeket, gépeket, berendezéseket, eszközöket, kézi szerszámokat, anyagokat, gondoskodik a tisztántartásukról. Fenntartja a konyha rendjét, takarít, mosogat, az ételek jellegének megfelelően előkészíti a nyers- és feldolgozott élelmiszereket. Alkalmazza a konyhatechnológiai műveleteket.

A konyhai kisegítő a fentieken kívül szakács felügyelete mellett végzi munkáját, előkészíti a gombákat, állati, növényi eredetű nyers és feldolgozott élelmiszereket, alapételeket készít, mint például ételkiegészítő salátákat, köreteket, főzelékeket és azokhoz feltéteteket (egyben, szeletben, vagdaltnak sült húsok, pörköltek, tojás feltétek), egyszerű híg és sűrített leveseket, azok betéteit, egyszerű tésztaételeket (kevert tészták, főzéssel készített egyszerű gyúrt- illetve száraztészta ételeket. Szükség esetén tálal. Munkáját az élelmiszerbiztonsági, valamint balesetvédelmi, a munkavédelmi és tűzrendészeti szabályok betartásával végezi.

A szakács tanfolyam alatt a résztvevők gyakorlati oktatást is kapnak, melynek egy része akár munkahelyen is elvégezhető.

Miből áll a vizsga?

Elméleti és gyakorlati vizsgarészből

A sikeres vizsgát követően milyen bizonyítvánnyal zárul a konyhai kisegítő tanfolyam?

Államilag elismert OKJ bizonyítvánnyal. (Biztosítjuk az Európai Unióban elismert Europass bizonyítvány-kiegészítő megszerzésének lehetőségét is.)

Magánszemélyeknek akár részletfizetési kedvezményt is biztosítunk!

 

 

 

*OKJ-s tanfolyamaink ÁFA-mentesek. Állandó partnereinknek, valamint nagyobb létszámú beiskolázáskor, kihelyezett képzéseknél egyedi árajánlatot készítünk. Az ár tartalmazza a jegyzet költségét is. Magánszemélyeknek akár részletfizetési kedvezményt is biztosítunk!

**Kérésére előzetes tudásmérést végzünk (ingyenes szolgáltatás).

További információért és irányárainkért olvassa el a csatolt tájékoztatót, vagy érdeklődjön Képzési Központjaink elérhetőségeinek valamelyikén!

Letölthető anyagok

Konyhai kisegítő PDF (805.1 KB)